Välj en sida

Jubileumssäsongen är startad.

I kulisserna jobbas det ivrigt kring näringslivet, och nya matchställ är beställda.
Vilka kommer bära tröja nummer 100?
Kommer supportrar från bygden sluta upp när vi äntrar Sjuntorpsvallen i vår?
Hur kommer nya speakerbåset se ut?
Vem blir årets skyttekung/drottning?
Vilka kommer på årets största fest, den 9e november?

Många av alla frågetecken kommer rätas ut nu det närmsta och fram till säsongens start. Andra rätas ut under säsong.
Även om matchandet inte är igång än, är allt runt lagen ändå hett och mycket spännande.

En sak är dock säker.
Sjuntorps IF rustar sig för en historisk säsong, och man gör det med hela föreningen med på tåget.
Vi har precis lämnat perrongen.

Nu kör vi!


Herrlaget gjorde första träningen i tisdags och vi var där och fick ett snack med en av de två huvudtränarna, Alexander Karlström.
Det blev till en intervju och här tar du del av den innan du sen hittar 12 snöiga bilder från träningen nedanför.

Tjenare, Förutom mellandagscupen, hur har ledigheten varit? Hur mycket fotboll?
Hej! Den var fin, mycket tid med familj, mycket barnspel med barn och sambo. Sen givetvis mycket PL, så det har varvats mellan familjetid och PL. Mellandagscupen ja, den närvaron blev kort i år, tyvärr.

Hur är formen, kroppen och fotbollssuget just nu?
Formen och kropp är väl sådär nu, lite väl mjuk nu i kroppen. Hoppas även att knät ska tillfriskna helt men både det och formen blir väl bättre snart får vi hoppas.
Suget är på topp, att starta en försäsong är grymt skoj som tränare.

Julledigheten precis avklarad. Kanske en chans att reflektera och blicka framåt. Om vi börjar med säsong 2018. Summera säsongen och sätt ett betyg, om seriesegern 2017 var typ en 9 eller 10.
7,5 – 8 kanske. Som nykomling att komma fyra där vi värvade ungt och talangfullt och våra tre toppkonkurrenter värvade mer etablerat så anser jag att vi gjorde en bra säsong. Men vi är definitivt inte nöjda med placeringen ändå, vi kände att vi hade mer poäng i oss men kunde inte alltid få ut det, speciellt på våren. Men då visade vi oss från den ljusa sidan i DM istället, det kanske tog mer ork än vad vi själva ville erkänna då.

Vad tar du och Tjomping med er in i 2019, från säsong 2018?
Höstsäsongen, där blandade vi riktigt bra matcher med lite mindre bra men där vi ändå visade styrka och vann våra matcher. Där har vi något att bygga vidare på.
Sen att vi fått behålla hela truppen från 2018 in till 2019, förutom Sevdan Alija, ger oss också ett kvitto på att det händer bra saker ute i Sjuntorps IF.

Upptakten är också avklarad. Har ni satt upp några mål för säsongen? Resultat? Delmål?
Nja, inga direkta mål nu. Vi ska ju inte bli sämre än förra året iaf, för hade vi/klubben siktat mot det. Då hade varken jag eller Tjomping velat vara kvar. Vi ska bli bättre än föregående år, men resultatmål, delmål osv får vi ta närmare säsongsstart. Skulle tro att vid träningslägret i Danmark så har vi tid att sätta oss ner och kolla på såna saker med laget.

Truppen. Du nämner i vår lokala fotbolls-pod att du är riktigt nöjd med folk som stannar, men några har ändå tillkommit. Hur beskriver du de nya?
Kristian Carlsson ser vi som en utlåning som är tillbaka. Riktig föreningsmänniska som det finns få av idag.
Gustav Carlsson och John Karlsson är två unga killar som vi hoppas kunna förädla på ett bra sätt. I vårt system så hoppas vi hitta en roll där dom får använda sina styrkor, så som vi försöker med alla spelare för att få ut max av dom.
Två härliga killar som kommer bidra med fart, ungdomlig entusiasm och offensivt spel är våra förhoppningar.

Kan vi förvänta oss några fler på in- eller ut-kontot tror du?
Tror inte att en enda klubb i området har värvat färdigt. Kommer alltid in något under försäsongen. Men med det sagt, inget vi förväntar oss att det skulle komma in något men skulle inte heller bli förvånad om någon mer dyker upp i blå dress.

Träningsläger vankas i vår, som sagt. Ett tillfälle att både träna mer ihop och team-builda. Berätta lite kort om detta och hur ni tänker er att utnyttja resan tillsammans?
Vi åker till Danmark torsdag – söndag sista helgen i Mars. Fem träningspass inplanerade och sen kommer vi givetvis planera in mer aktiviter runt omkring. Dela in laget i grupper osv. Men vi har inte riktigt kollat på detta ännu, men blir ett roligt avbrott i vardagen. Vår gruppdynamik är stark sen innan, men detta lär bara öka på det hela. Sen kommer vi väl prata om säsongen som stundar och hur vi vill agera och bete oss på fotbollsplan.

Sen är det dags för serien, som blivit än mer lokal med både TIF och HIS bl.a. Vad har du för känsla när det gäller motståndarna. Vilka blir tuffast att möta? Och vilka har värvat klokast?
Alla derbyn kommer ju bli tuffa, oavsett vart man ligger i tabellen. Men skönt att slippa bortaresor till Axvall och Kinne-Vedum, dom var sega förra året.
Den tuffaste motståndaren kommer vara vi själva, för vi har en hög kapacitet för denna divisionen, men det gäller att vi visar det i varje match. Annars så kammar man noll, för det är inga lag som är så bra att dom ska kunna promenera hem denna serien.
Känns inte som att några lag har värvat så mycket. Det är väl Edet isf som värvat in mycket ungt och talangfullt och det är aldrig negativt för framtiden.

Några nämner oss som favoriter, några inte. Du själv gillar favoritskapet. Men säg att vi hamnar 5a. Vilka har vi över oss då?
Först och främst, en femteplats är ett hack neråt för oss så det vill jag inte veta av. Men skulle det hända så bryr jag mig inte vilka som är före oss, för då är dom mer förtjänta av de placeringarna än vad vi är. Då är det bara att gratulera de fyra lagen till deras prestation.

Till sist, Sjuntorps IF firar 100 år i år. Vi hoppas på mycket publik under året. Vad hälsar du till våra supporters inför säsongen?
Att det är underbart att spela inför ett välfyllt Sjuntorpsvallen. Då känner man verkligen att publiken stöttar oss för seger. Sen finns det alltid en ljugarbänk som tycker vi är dåliga oavsett resultat, men dom gillar vi med. 🙂
Hoppas att det blir ett 100-års jubileum med mycket positiva saker i och runt lagen nere på vallen. Vi hoppas iaf att kunna glädja er i alla matcher med seger och bra spel, vi är ju otroligt starka hemma med endast en förlust på över två år.

Tack så mycket, Alexander.
Det var oerhört gött o se folket sluta upp på första träningen.


Bilderna från träningen presenteras av bloggaren.se